љубовничар

Именка, машки род

Разговорен збор, израз.

Значење на љубовничар:

Тој што често ги менува љубовниците, женкар.

Множина: љубовничари.

Оригинални податоци:

љубовничар, мн. љубовничари м. (разг.) Тој што често ги менува љубовниците, женкар.