луцерков

Придавка

Значење на луцерков:

Што се однесува на луцерка. Луцеркова буба.

Членувана форма: луцерковиот.

Оригинални податоци:

луцерков, луцерковиот прид. Што се однесува на луцерка. Луцеркова буба.