луфт

Именка, машки род

Само во еднина.

Значење на луфт:

Празен простор меѓу две нешта што треба да бидат споени. Има луфт.

Оригинални податоци:

луфт (само едн.) м. Празен простор меѓу две нешта што треба да бидат споени. Има луфт.