маалец

Именка, машки род

Значење на маалец:

Тој што е од исто маало со некој друг. Сите маалци ми завидуваа.

Множина: маалци.

Изведени зборови:

  • маалка, и. ж.

Оригинални податоци:

маалец, мн. маалци м. Тој што е од исто маало со некој друг. Сите маалци ми завидуваа. ‖ маалка, мн. маалки ж.