маало

Именка, среден род

Значење на маало:

Одделен дел на градска или селска населба. Ги прашуваше од кое маало се.

Множина: маала.

Изведени зборови:

  • маалски, прид. маалскиот Маалски живот.

Оригинални податоци:

маало, мн. маала ср. Одделен дел на градска или селска населба. Ги прашуваше од кое маало се. ‖ маалски, маалскиот прид. Маалски живот.