мисиркин

Придавка

Значење на мисиркин:

Што припаѓа на мисирка, што потекнува од мисирка. Мисиркин пердув. Мисиркино месо.

Членувана форма: мисиркиниот.

Последна промена: 11.05.2021 14:26

Оригинални податоци:

мисиркин, мисиркиниот прид. Што припаѓа на мисирка, што потекнува од мисирка. Мисиркин пердув. Мисиркино месо.