надир

Именка, машки род

Астрономија.

Само во еднина.

Значење на надир:

Спротивна точка на зенитот, која се наоѓа на долната небесна полутопка.

Оригинални податоци:

надир (само едн.) м. (астр.) Спротивна точка на зенитот, која се наоѓа на долната небесна полутопка.