Њуфаундленд

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Њуфаундленд:

1. Канадски остров во Атлантскиот Океан.

2. Њуфаундленѓанец, Њуфаундленѓанка, Њуфаундленѓани етн.

3. њуфаундлендски кт.

Оригинални податоци:

Њуфаундленд м. 1. Канадски остров во Атлантскиот Океан. 2. Њуфаундленѓанец, Њуфаундленѓанка, Њуфаундленѓани етн. 3. њуфаундлендски кт.