новинарски

Придавка

Значење на новинарски:

Што припаѓа, што се однесува на новинар и на новинарка. Новинарска професија. Новинарски стил.

Членувана форма: новинарскиот.

Оригинални податоци:

новинарски, новинарскиот прид. Што припаѓа, што се однесува на новинар и на новинарка. Новинарска професија. Новинарски стил.