нуспроизвод

Именка, машки род

Значење на нуспроизвод:

Спореден производ; производ што нема главно место во програмата на производството.

Множина: нуспроизводи.

Оригинални податоци:

нуспроизвод, мн. нуспроизводи м. Спореден производ; производ што нема главно место во програмата на производството.