обвивка

Именка, женски род

Значење на обвивка:

Тоа во што е нешто обвиено, завиткано, со што е покриено од сите страни. Воздушна обвивка. Кожена обвивка. Надворешна обвивка. Обвивка на плоча.

Множина: обвивки.

Оригинални податоци:

обвивка, мн. обвивки ж. Тоа во што е нешто обвиено, завиткано, со што е покриено од сите страни. Воздушна обвивка. Кожена обвивка. Надворешна обвивка. Обвивка на плоча.