паб

Именка, машки род

Значење на паб:

Кафеана во Велика Британија и Ирска во која се точи и се пие алкохол (обично пиво), најчесто стоејќи. Тројца мажи влегоа во пабот. Пабовите беа затворени.

Множина: пабови.

Последна промена: 11.05.2021 14:32

Оригинални податоци:

паб, мн. пабови м. Кафеана во Велика Британија и Ирска во која се точи и се пие алкохол (обично пиво), најчесто стоејќи. Тројца мажи влегоа во пабот. Пабовите беа затворени.