попустлив

Придавка

Значење на попустлив:

Што попушта, што не дава отпор, што лесно отстапува. Попустлив човек.

Членувана форма: попустливиот.

Оригинални податоци:

попустлив, попустливиот прид. Што попушта, што не дава отпор, што лесно отстапува. Попустлив човек.