Порт Вила

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Порт Вила:

1. Главен град на Вануату.

2. портвилец, портвилка, портвилци етн.

3. портвилски кт.

Оригинални податоци:

Порт Вила м. 1. Главен град на Вануату. 2. портвилец, портвилка, портвилци етн. 3. портвилски кт.