раатлак

Именка, машки род

Разговорен збор, израз.

Значење на раатлак:

Спокојство, безгрижност, удобност. Чувај си го раатлакот!

Множина: раатлаци.

Оригинални податоци:

раатлак, мн. раатлаци м. (разг.) Спокојство, безгрижност, удобност. Чувај си го раатлакот!