рабарбара

Именка, женски род

Ботаника.

Значење на рабарбара:

Повеќегодишно зелјесто растение со розови или бели цветови собрани на врвот од стеблото што се одгледува како декоративно и како лековито растение; реум; Rheum.

Множина: рабарбари.

Оригинални податоци:

рабарбара, мн. рабарбари ж. (бот.) Повеќегодишно зелјесто растение со розови или бели цветови собрани на врвот од стеблото што се одгледува како декоративно и како лековито растение; реум; Rheum.