'рчка

Глагол, несвршен

Разговорен збор, израз.

Значење на 'рчка:

Задева. Не 'рчкај го детето.

Коњугација: 'рчкаат.

Изведени зборови:

  • 'рчкање, глаг. им. ср.
  • се ~ 'рчка, Се задева. Децата се 'рчкаа пред да почне часот.

Оригинални податоци:

'рчка, 'рчкаат несв. (разг.) Задева. Не 'рчкај го детето. ● се ~ Се задева. Децата се 'рчкаа пред да почне часот. ‖ глаг. им. 'рчкање ср.