’Рт Хорн

Именка, машки род

Топоним.

Значење на ’Рт Хорн:

Остров, најјужната точка на јужноамериканскиот континент.

Оригинални податоци:

’Рт Хорн м. Остров, најјужната точка на јужноамериканскиот континент.