сабајле

Прилог

Значење на сабајле:

Наутро. Сабајле стануваше рано. Заминуваат в недела сабајле.

Оригинални податоци:

сабајле прил. Наутро. Сабајле стануваше рано. Заминуваат в недела сабајле.