сабајлешен

Придавка

Разговорен збор, израз.

Значење на сабајлешен:

Што се однесува на сабајле; утрински. Сабајлешна средба.

Членувана форма: сабајлешниот.

Оригинални податоци:

сабајлешен, сабајлешниот прид. (разг.) Што се однесува на сабајле; утрински. Сабајлешна средба.