счука

Глагол, свршен

Значење на счука:

Одеднаш почне да чука. Некој счука на вратата. Нешто счука во кујната.

Коњугација: счукаат.

Изведени зборови:

  • счукува, глаг. несв. счукуваат

Оригинални податоци:

счука, счукаат св. Одеднаш почне да чука. Некој счука на вратата. Нешто счука во кујната. ‖ счукува, счукуваат несв.