шавар

Именка, машки род

Значење на шавар:

1. (бот.) Барска трска, барско зеленило за правење рогозина; Cyperaceae.

2. Место обраснато со барска трска, со шавар.

Множина: шавари.

Оригинални податоци:

шавар, мн. шавари м. 1. (бот.) Барска трска, барско зеленило за правење рогозина; Cyperaceae. 2. Место обраснато со барска трска, со шавар.