шeќерпаре

Именка, среден род

Значење на шeќерпаре:

Вид ориентално слатко, колаче, мало топче од тесто полеано со шербет. Тие послужија балклава и турско шеќерпаре.

Множина: шеќерпариња.

Последна промена: 11.05.2021 15:28

Оригинални податоци:

шeќерпаре, мн. шеќерпариња ср. Вид ориентално слатко, колаче, мало топче од тесто полеано со шербет. Тие послужија балклава и турско шеќерпаре.