Штип

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Штип:

1. Град во Македонија.

2. штипјанец, штипјанка, штипјани етн.

3. штипски кт.

Оригинални податоци:

Штип м. 1. Град во Македонија. 2. штипјанец, штипјанка, штипјани етн. 3. штипски кт.