табак 2

Именка, машки род

Значење на табак:

Тој што штави кожи, кожар. Табаците сите кожи ги прибираа в каци.

Множина: табаци.

Изведени зборови:

  • табачки, прид. табачкиот Табачки занает.

Оригинални податоци:

табак2, мн. табаци м. Тој што штави кожи, кожар. Табаците сите кожи ги прибираа в каци. ‖ табачки, табачкиот прид. Табачки занает.