табан 1

Именка, машки род

Значење на табан:

Долната страна на стапалото со која се гази. Брзаме со босите табани по патот.

Множина: табани.

Оригинални податоци:

табан1, мн. табани м. Долната страна на стапалото со која се гази. Брзаме со босите табани по патот.