табиет

Именка, машки род

Разговорен збор, израз.

Значење на табиет:

Карактер, темперамент. Таков е човекот, тежок табиет. Тој од својот табиет не се откажува.

Множина: табиети.

Оригинални податоци:

табиет, мн. табиети м. (разг.) Карактер, темперамент. Таков е човекот, тежок табиет. Тој од својот табиет не се откажува.