Уагадугу

Именка, среден род

Топоним.

Значење на Уагадугу:

1. Главен град на Буркина Фасо.

2. уагадугуанец, уагадугуанка, уагадугуани етн.

3. уагадугуански кт.

Оригинални податоци:

Уагадугу ср. 1. Главен град на Буркина Фасо. 2. уагадугуанец, уагадугуанка, уагадугуани етн. 3. уагадугуански кт.