уапси

Глагол, свршен

Значење на уапси:

Лиши некого од слобода. Полицијата уапси пет лица поради кражба и разбојништво.

Коњугација: уапсат.

Изведени зборови:

  • уапсува, глаг. несв. уапсуваат

Оригинални податоци:

уапси, уапсат св. Лиши некого од слобода. Полицијата уапси пет лица поради кражба и разбојништво. ‖ уапсува, уапсуваат несв.