ваби

Глагол, несвршен

Значење на ваби:

Вика, повикува, мами, примамува животно.

Коњугација: вабат.

Изведени зборови:

  • вабење, глаг. им. ср.

Оригинални податоци:

ваби, вабат несв. Вика, повикува, мами, примамува животно. ǁ глаг. им. вабење ср.