вага

Глагол, несвршен

Значење на вага:

Мери тежина на нешто, премерува. Препорачливо е овие грла повремено да се вагаат, да се следи нивната жива маса.

Коњугација: вагаат.

Оригинални податоци:

вага, вагаат несв. Мери тежина на нешто, премерува. Препорачливо е овие грла повремено да се вагаат, да се следи нивната жива маса.