вагина

Именка, женски род

Анатомија.

Значење на вагина:

Канал што води од надворешниот дел на женскиот полов орган до матката.

Множина: вагини .

Оригинални податоци:

вагина, мн, вагини ж. (анат.) Канал што води од надворешниот дел на женскиот полов орган до матката.