вагинален

Придавка

Значење на вагинален:

Што се однесува на вагина. Вагинални мускули. Вагинален секрет.

Членувана форма: вагиналниот.

Оригинални податоци:

вагинален, вагиналниот прид. Што се однесува на вагина. Вагинални мускули. Вагинален секрет.