врши 1

Глагол, несвршен

Значење на врши:

Прави, исполнува некоја работа или некоја задача. Врши работа. Врши услуга. Врши консултации.

Коњугација: вршат.

Изведени зборови:

  • вршење, глаг. им. ср.

Оригинални податоци:

врши1, вршат несв. Прави, исполнува некоја работа или некоја задача. Врши работа. Врши услуга. Врши консултации. ǁ глаг. им. вршење ср.