заарчи

Глагол, свршен

Разговорен збор, израз.

Значење на заарчи:

Почне да арчи. Заарчи од парите уште пред да ги донесе дома.

Коњугација: заарчат.

Изведени зборови:

  • се ~ заарчи, Стоката во дуќанот се заарчи уште од првиот ден.
  • (се) заарчува, глаг. несв. (се) заарчуваат

Оригинални податоци:

заарчи, заарчат св. (разг.) Почне да арчи. Заарчи од парите уште пред да ги донесе дома. ● се ~ Стоката во дуќанот се заарчи уште од првиот ден. ‖ (се) заарчува, (се) заарчуваат несв.