зџавка

Глагол, свршен

Значење на зџавка:

Почне да џавка. Зџавкаа сите во еден глас.

Коњугација: зџавкаат.

Оригинални податоци:

зџавка, зџавкаат св. Почне да џавка. Зџавкаа сите во еден глас.