жакет

Именка, машки род

Значење на жакет:

Кусо машко или женско палто. Тој ја вовлече раката во внатрешниот џеб од својот жакет.

Множина: жакети.

Изведени зборови:

  • жакетче, и. ср. дем.

Оригинални податоци:

жакет, мн. жакети м. Кусо машко или женско палто. Тој ја вовлече раката во внатрешниот џеб од својот жакет. ‖ жакетче, мн. жакетчиња ср. дем.