зулум

Именка, машки род

Архаизам.

Значење на зулум:

Зло, насилство, терор, тиранија. Влегоа во селото и голем зулум направија. Разбојнички зулум.

Множина: зулуми.

Оригинални податоци:

зулум, мн. зулуми м. (арх.) Зло, насилство, терор, тиранија. Влегоа во селото и голем зулум направија. Разбојнички зулум.