бушави | несв.

Растура исчешлана коса, прави да изгледа неуредно. Стариот му ја бушавеше косата на внукот галејќи го по главата.

Бушман | м.

Припадник на етничка група што живее во пустината Калахари во Африка.

буштрав | прид.

буштрави | несв.