јабанец

Именка, машки род

Архаизам.

Види: јабанџија.

Множина: јабанци.

Изведени зборови:

  • јабанка, и. ж.

Оригинални податоци:

јабанец, мн. јабанци м. (арх.) в. јабанџија. ‖ јабанка, мн. јабанки ж.