јаболчен

Придавка

Спореди: јаболчица.

Значење на јаболчен:

Во изразот јаболчна коска.

Множина: јаболчни.

Членувана форма: јаболчниот.

Оригинални податоци:

јаболчен, јаболчниот, мн. јаболчни прид. во изразот јаболчна коска, мн. јаболчни коски, сп. јаболчица 1.