лабијален

Придавка

Лингвистика.

Спореди: уснен.

Значење на лабијален:

Што се однесува на лабијал; Лабијален консонант.

Членувана форма: лабијалниот.

Изведени зборови:

  • лабијалност, и. ж.

Оригинални податоци:

лабијален, лабијалниот прид. (лингв.) Што се однесува на лабијал; сп. уснен. Лабијален консонант. ‖ лабијалност ж.