счудовиди

Глагол, свршен

Спореди: вчудовиди.

Коњугација: счудовидат.

Изведени зборови:

  • се ~ счудовиди, сп. се вчудовиди.
  • (се) счудовидува, глаг. несв. (се) счудовидуваат
  • счудовидување, глаг. им. ср.

Оригинални податоци:

счудовиди, счудовидат св. сп. вчудовиди. ● се ~ сп. се вчудовиди. ‖ (се) счудовидува, (се) счудовидуваат несв. ‖ глаг. им. счудовидување ср.