забава

Глагол, несвршен

Спореди: забави.

Коњугација: забаваат.

Изведени зборови:

  • забавање, глаг. им. ср.

Фразеолошки израз / поговорка:

Господ забава, ама не заборава.

Оригинални податоци:

забава, забаваат несв. сп. забави1. ◊ Господ забава, ама не заборава. ‖ глаг. им. забавање ср.