журналистички

Придавка

Спореди: новинарски.

Значење на журналистички:

Што припаѓа, што се однесува на журналист и на журналистика;

Членувана форма: журналистичкиот.

Оригинални податоци:

журналистички, журналистичкиот прид. Што припаѓа, што се однесува на журналист и на журналистика; сп. новинарски.