Резултати за пребарувањето: таван

таван | м.

Горната, хоризонтална внатрешна страна на една просторија; плафон. Собата беше со ниски тавани. Резбарен таван.

тавани

Зборот е поврзан со:

тавански | прид.

Зборот е поврзан со: