Резултати за пребарувањето: надир

надир | м.

Спротивна точка на зенитот, која се наоѓа на долната небесна полутопка.

гренадир | м.

Во некои војски – војник одбран според телесната развиеност и доброто здравје за извршување специјални задачи.

гренадири

Зборот е поврзан со:

гренадирски | прид.

Зборот е поврзан со: