Шоплак | м.

Област во Западна Бугарија, Североисточна Македонија и Источна Србија населена со Шопи.

Шпанија | ж.

Држава во Европа.

Шпицбершки Острови | и.

Норвешки острови во Арктичкиот Океан.

Шри Ланка | ж.

Островска држава во Азија.

Штип | м.

Град во Македонија.

Штутгарт | м.

Град во Германија.