Австроунгарија | ж.

Поранешна држава во Европа.

Агра | ж.

Град во Северна Индија.

Ад-дар ал-Бајда | ж.

Оригиналното име на Казабланка.

Аденски Залив | м.

Залив во Индискиот Океан.

Адис Абеба | ж.

Главен град на Етиопија.

Азербејџан | м.

Држава во Кавказ.

Азија | ж.

Континент.

Азијат | м.

Припадник на жолтата раса.

Азовско Море | ср.

Море во Европа опкружено со Украина и Русија.

Азорски Острови | и.

Португалски острови во северниот дел на Атлантскиот Океан.